Termeni si Conditii

Termenii si conditiile de mai jos se refera la cumparaturile, comenzile efectuate in cadrul magazinului on-line. Pentru a avea toate informatiile legate de conditiile comenzii si livrarii unui produs de pe zenuk.ro, va rugam sa cititi cu atentie cele de mai jos. In cazul in care aveti intrebari sau nelamuriri, va rugam sa ne contactati la unul dintre urmatoarele numarul de telefon: 0756 139 966. Termenii si conditiile din prezenta contin regulile unei comenzi valabile, conditiile contractuale de baza al unui eventual contract intervenit intre Vanzator-Cumparator.

Totodata, acesti termeni si conditii guverneaza raspunderea societatii care administreaza magazinul on-line, legata de functionarea paginii web. Sunt valabile exclusiv acesti termeni si conditii, si orice alte clauze devin nule, cu exceptia cazului in care modificarea a fost anuntata imprealabil sau in cazul in care acesta s-a facut in scris. Societatea care administreaza magazinul virtual zenuk.ro, in anumite cazuri are dreptul la modificarea termenilor si conditiilor, astfel va recomandam, ca inainte de fiecare cumparare, sa cititi termenii si conditiile afisate pe site. Aceste modificari sunt valabile de la data aparitiei lor pe internet si nu pot fi aplicate la contractele incheiate anterior. Pentru fiecare comanda efectuata pe site, sunt valabile termenii si conditiile in vigoare la data efectuarii comenzii. In cazul unei comenzi valide, dvs. acceptati fara exceptie toate termenele si conditiile citite aici. In cazul utilizarii paginii web, dvs. acceptati, ca veti respecta termenii si conditiile enumerate aici, la fel ca regulamentul de utilizare. Prin competarea si trimiterea comenzii ce apare pe zenuk.ro . Cumparatorul comanda concomitent produsele care figureaza in magazinul on-line, si raspunde pentru corectutudinea datelor furnizate de el. Adresa de e-mail sau numarul de telefon indicat gresit atrage dupa sine neindeplinirea comenzii, dat fiind faptul ca Vanzatorul nu poate contacta Cumparatorul.

Politica de Retur
Conform legislatiei in vigoare, renuntarea la cumparare este aplicabila doar clientilor persoane fizice. Astfel consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumpararea produsului fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului. Renuntarea la cumparare in termen de 14 zile se poate aplica doar pentru produsele livrate prin curier. Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit).

In baza OUG 34/2014 (art. 14, alin. 3) DIGITAL IQ AGENCY SRL isi rezerva dreptul sa retina o suma de bani in cazul in care clientul returneaza un produs fara toate accesoriile sau cu anumite defecte tehnice/estetice remediabile. Valoarea taxei de aducere la starea initiala a produsului va reiesi in urma unei constatari tehnice, estetice si de integritate. In urma constatarii, DIGITAL IQ AGENCY SRL poate retine intre 10-20% din valoarea incasata, pentru a readuce produsul la starea initiala, procedura prin care produsul redevine vandabil.


Cheltuielile de returnare vor fi suportate de client iar rambursarea contravalorii produsului se va face in cel mult 30 de zile de la retur. Daca produsul este returnat intr-o stare in care nu mai poate fi revandut ca si nou, ne rezervam dreptul de a solicita o taxa pentru readucerea produsului in stadiul initial (daca este posibil) sau pentru a acoperi diferenta de pret rezultata din vanzarea produsului ca resigilat fie la optiunea clientului ii vom reexpedia produsul, pe cheltuiala acestuia. Nu pot fi returnate produsele care au fost aduse pe comanda (Comanda speciala este definita ca fiind lista de produse comandata de catre Beneficiar si care nu se afla in stocul uzual al Furnizorului dar care pot fi livrate pe baza unei comenzi ferme si a platii unui avans, in termenii agreati de parti. Furnizorul il va informa pe Beneficiar daca oricare dintre produsele comandate constituie Comanda Speciala.). Aceasta clauza se aplica conf. O.G. 34/2014, in cazul achizitionarii de produse din acest site folosind tehnicile de comunicare la distanta, aplicandu-se definitiile cuprinse in O.G. 34/2014 art. 2 lit.e. In cazul in care produsul livrat nu corespunde specificatiilor din site se poate returna fara nici un cost suplimentar din partea clientului, dupa ce in prealabil a fost trimisa o notificare in scris din partea acestuia in care se va specifica lipsa de conformitate a produsului in maxim 48 de ore de la livrare. Clientul poate solicita inlocuirea produsului sau returnarea contravalorii acestuia.

Livrare si plata
Pentru inceput alegi produsul preferat si-l adaugi in cos. Dupa, alegi metoda de plata care-ti convine: sa achiti cu cardul online, cash/numerar, la ridicare produsului, sau prin transfer bancar, daca esti persoana juridica.

Toate preturile aferente a produselor disponibile pe site sunt exprimate in lei (RON) si includ taxa pe valoarea adaugata (TVA). In niciun caz acestea nu includ taxa pentru livrare si nici eventualul tarif aditional de procesare a platii la livrare. Pentru cazurile in care sunt inregistrate unele disfunctionalitati ale site-ului sau au fost comise unele erori umane, in urma carora pretul afisat pe site nu este cel real, pot deveni incidente prevederile art. 1665 alin. 2 din Noul Cod Civil (Legea nr. 287/2009) referitoare la pretul derizoriu si de facto nu poate fi incheiat un contract valid intre DIGITAL IQ AGENCY SRL si Client, iar produsele afectate nu vor fi livrate si/sau furnizate. DIGITAL IQ AGENCY SRL va informa cu promptitudine Clientul asupra pretului corect in eventualitatea aparitiei unor asemenea situatii.

Atentie: preturile la produsele prezentate pe site pot fi modificate in orice moment de catre DIGITAL IQ AGENCY SRL, fara notificari in prealabil.

Cash/Numerar:
E cea mai clasica si, probabil, comoda modalitate de plata. Nu e nevoie sa completezi formulare online sau sa te complici. Vine curierul nostru, semnezi pentru ridicarea produsului si achiti cu bani gheata.

Card Online:
De ce sa te cauti prin buzunare sau prin portofel atunci cand poti achita cu cardul? O poti face chiar de pe smartphone-ul tau pentru ca e simplu, rapid si cel mai important: sigur.

Online cu card bancar prin EuPlatesc (Visa/Maestro/Mastercard).

In cazul optiunii de plata " Online prin card bancar " veti fi redirectionat catre pagina securizata a procesatorului de plati unde veti completa un formular cu informatiile despre cardul dumneavoastra.

- Platile cu carduri de credit/debit emise sub sigla Visa si MasterCard (Visa/Visa Electron si MasterCard/Maestro) se efectuaeaza prin intermediul sistemului "3-D Secure" dezvoltat de organizatiile de carduri Visa/MasterCard si care asigura tranzactiilor on-line acelasi nivel de securitate ca al celor realizate la bancomat sau in mediul fizic, la comerciant.

- "3-D Secure" asigura in primul rand ca nici o informatie legata de cardul dumneavoastra nu este transferata sau stocata, la nici un moment de timp, pe serverele magazinului virtual.

Important de stiut! - Pentru platile prin card bancar nu este perceput nici un comision de la detinatorul de card!Transfer Bancar:
Daca esti om de afaceri, stii ce ai de facut. Platile prin transfer se efectueaza doar de catre persoanele juridice. Pentru a realiza transferul e nevoie de toate rechizitele bancare.

Politica de confidentialitate
I. Informatii generale
Confidentialitatea datelor dumneavoastra cu caracter personal reprezinta una dintre preocuparile principale ale DIGITAL IQ AGENCY SRL, in calitate de operator de date.
Acest document are rolul de a va informa cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal, in contextul utilizarii paginii de internet zenuk.ro .

II. Categoriile de date cu caracter personal prelucrate
II.1. Daca sunteti client al Site-ului, DIGITAL IQ AGENCY SRL, va prelucra datele dumneavoastra cu caracter personal, cum ar fi nume si prenume, telefon, adresa de e-mail, adresa de facturare, adresa de livrare, date referitoare la modul in care utilizati Site-ul, de exemplu comportamentul/preferintele/obisnuintele dumneavoastra in cadrul DIGITAL IQ AGENCY SRL, precum si orice alte categorii de date pe care le furnizati in mod direct in contextul crearii contului de utilizator, in contextul plasarii unei comenzi prin intermediul site-ului sau in orice alt mod care rezulta din utilizarea Site-ului.

Daca pentru a va crea cont de utilizator pe Site, utilizati contul dumneavoastra de Facebook sau Google, DIGITAL IQ AGENCY SRL va prelucra urmatoarele date publice de profil afisate de aplicatiile respective: nume utilizator, adresa de e-mail.
In cazul in care alegeti sa va creati cont de utilizator doar inainte de a finaliza comanda unui produs disponibil pe Site, se va solicita nume si prenumele, telefon si adresa dumneavoastra de e-mail in baza careia va fi creat automat un cont. In cazul in care nu finalizati comanda, adresa de e-mail si celelalte date furnizate nu vor fi stocate de DIGITAL IQ AGENCY SRL, iar contul creat va fi sters automat.

II.2. Daca sunteti vizitator al Site-ului, DIGITAL IQ AGENCY SRL va prelucra datele dumneavoastra cu caracter personal pe care le furnizati in mod direct in contextul utilizarii Site-ului, cum ar fi datele pe care le furnizati in cadrul sectiunii de contact / intrebari / reclamatii, in masura in care ne contactati in acest fel.

III. Scopurile si temeiurile de prelucrarii
III.1. Daca sunteti client al Site-ului, DIGITAL IQ AGENCY SRL prelucreaza datele dumneavoastra cu caracter personal astfel:

pentru desfasurarea relatiei contractuale dintre dumneavoastra si DIGITAL IQ AGENCY SRL, respectiv pentru preluarea, validarea, expedierea si facturarea comenzii plasate pe Site, informarea dumneavoastra asupra starii comenzii, organizarea returului de produse comandate etc.
Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastra in acest scop are la baza contractul incheiat intre dumneavoastra si DIGITAL IQ AGENCY SRL, definit in cuprinsul Termenelor si Conditiilor. Furnizarea datelor dumneavoastra cu caracter personal este necesara pentru executareaa acestui contract. Refuzul furnizarii datelor poate avea drept consecinta imposibilitatea derularii raporturilor contractuale dintre dumneavoastra si DIGITAL IQ AGENCY SRL.
pentru indeplinirea obligatiilor legale care incumba DIGITAL IQ AGENCY SRL in contextul serviciilor prestate prin intermediul Site-ului, inclusiv a obligatiilor in materie fiscala, precum si in materie de arhivare.
Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastra pentru acest scop este necesara in baza unor obligatii legale. Furnizarea datelor dumneavoastra in acest scop este necesara. Refuzul furnizarii datelor poate avea drept consecinta imposibilitatea DIGITAL IQ AGENCY SRL de a respecta obligatiile legale care ii revin si deci in imposibilitatea de a va oferi serviciile prin intermediul Site-ului.
pentru activitati de marketing, respectiv pentru transmiterea, prin intermediul mijloacelor de comunicare la distanta (e-mail, sms) de comunicari comerciale privind produsele si serviciile oferite de DIGITAL IQ AGENCY SRL, prin intermediul Site-ului.
Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastra pentru acest scop are la baza consimtamantul dumneavoastra, daca alegeti sa-l furnizati. Va puteti exprima consimtamantul pentru prelucrarea datelor in acest scop prin bifarea casutei corespunzatoare de la momentul crearii contului, sau ulterior crearii contului, la sectiunea Informatiile contului meu. Pentru dezabonarea de la primirea unor astfel de comunicari comerciale puteti folosi optiunea de la finalul fiecarui e-mail/ sms continand comunicari comerciale. In plus, puteti sa va dezabonati prin accesarea sectiunii Informatiile contului meu. Furnizarea datelor dumneavoastra in acest scop este voluntara. Refuzul furnizarii consimtamantului pentru prelucrarea datelor dumneavoastra in acest scop nu va avea urmari negative pentru dumneavoastra.
in scopul efectuarii diverselor analize, raportari privind modul de functionare a Site-ului, realizarea de profiluri de preferinte de consum, in principal, in vederea imbunatatiri experientei oferite pe Site.
Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastra pentru acest scop are la baza interesul legitim al DIGITAL IQ AGENCY SRL de a imbunatatii permanent experienta clientilor pe Site. Furnizarea datelor dumneavoastra in acest scop este voluntara. Refuzul furnizarii datelor pentru acest scop nu va avea urmari negative pentru dumneavoastra.

III.2. Daca sunteti vizitator al Site-ului, DIGITAL IQ AGENCY SRL prelucreaza datele dumneavoastra cu caracter personal astfel:

pentru activitati de marketing, respectiv pentru transmiterea, prin intermediul mijloacelor de comunicare la distanta (e-mail, sms), de comunicari comerciale privind produsele si serviciile oferite de DIGITAL IQ AGENCY SRL, prin intermediul Site-ului.
Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastra pentru acest scop are la baza consimtamantul dumneavoastra, daca alegeti sa-l furnizati. Va puteti exprima consimtamantul pentru prelucrarea datelor in acest scop prin completarea si bifarea casutei corespunzatoare din formularul pentru abonarea la newsletter disponibil pe Site. Pentru dezabonarea de la primirea unor astfel de comunicari comerciale puteti folosi optiunea de la finalul fiecarui e-mail/ sms continand comunicari comerciale.

Furnizarea datelor dumneavoastra in acest scop este voluntara. Refuzul furnizarii consimtamantului pentru prelucrarea datelor dumneavoastra in acest scop nu va avea urmari negative pentru dumneavoastra.
pentru rezolvarea plangerilor, reclamatiilor si pentru a monitoriza traficul si a imbunatatii experienta dumneavoastra oferita pe Site.
Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastra pentru acest scop are la baza interesul legitim al DIGITAL IQ AGENCY SRL de a asigura functionarea corecta a Site-ului, precum si pentru a imbunatatii permanent experienta vizitatorilor Site-ului, inclusiv prin solutionarea diferitelor comentarii, intrebari sau reclamatii. Furnizarea datelor dumneavoastra in acest scop este voluntara. Refuzul furnizarii datelor pentru acest scop nu va avea urmari negative pentru dumneavoastra.

 1. Durata pentru care va prelucram datele
  Ca principiu, DIGITAL IQ AGENCY SRL va prelucra datele dumneavoastra cu caracter personal atat cat este necesar pentru realizarea scopurilor de prelucrare mentionate mai sus.
  In cazul in care sunteti client, vom prelucra datele dumneavoastra pe intreaga durata a raporturilor contractuale si ulterior conform obligatiilor legale care revin in sarcina DIGITAL IQ AGENCY SRL (de ex., in cazul documentelor justificative financiar-contabile pentru care termenul de pastrare prevazut de lege este de 10 ani de la data incheierii exercitiului financiar in cursul caruia au fost intocmite).
  In situatia in care sunteti client si va exercitati optiunea de stergere a contului de utilizator, prin apasarea butonul Stergere cont din sectiunea Informatiile contului meu, DIGITAL IQ AGENCY SRL va interpreta aceasta actiune ca optiunea dumneavoastra de a va dezabona de la primirea de comunicari comerciale prin care va tinem la curent despre produsele si serviciile oferite prin intermediul site-ului. In acest sens, daca alegeti sa va stergeti contul de utilizator, nu va vom mai trimite e-mailuri si/sau sms-uri de acest gen. Totusi, dorim sa va informam ca stergerea contului nu va avea ca efect automat stergerea datelor dumneavoastra cu caracter personal. In cazul in care doriti sa nu va mai fie prelucrate datele cu caracter personal sau daca doriti stergerea datelor, va puteti exercita drepturile detaliate la punctul VII de mai jos.. In cazul in care solicitati stergerea contului, insa pe acel cont exista cel putin o comanda activa, cererea de stergere a contului va putea fi inregistrata numai dupa livrarea produselor si finalizarea ultimei comenzi active. Daca va retrageti consimtamantul pentru prelucrarea datelor in scop de marketing, DIGITAL IQ AGENCY SRL va inceta prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal in acest scop, fara insa a afecta prelucrarile desfasurate de DIGITAL IQ AGENCY SRL pe baza consimtamantului exprimat de catre dumneavoastra inainte de retragerea acestuia.

  V. Dezvaluirea datelor cu caracter personal
  Pentru indeplinirea scopurilor de prelucrare, DIGITAL IQ AGENCY SRL poate dezvalui datele dumneavoastra catre parteneri, catre terte persoane sau entitati care sprijina DIGITAL IQ AGENCY SRL in desfasurarea activitatii prin intermediul Site-ului (de exemplu firme de curierat, furnizori de servicii IT), ori catre autoritatile publice centrale/locale, in urmatoarele cazuri exemplificativ enumerate:

  pentru administrarea Site-ului;
  in situatiile in care aceasta comunicare ar fi necesara pentru atribuirea de premii sau alte facilitati persoanelor vizate, obtinute ca urmare a participarii lor la diverse campanii promotionale organizate de catre DIGITAL IQ AGENCY SRL prin intermediul Site-ului;
  pentru mentinerea, personalizarea si imbunatatirea Site-ului si a serviciilor derulate prin intermediul lui;
  pentru efectuarea analizei datelor, testarea si cercetarea, monitorizarea tendintelor de utilizare si activitate, dezvoltarea caracteristicilor de siguranta si autentificarea utilizatorilor;
  pentru transmiterea de comunicari comerciale de marketing, in conditiile si limitele prevazute de lege;
  atunci cand dezvaluirea datelor cu caracter personal este prevazuta de lege etc.
 2. Transferul datelor cu caracter personal
  Datele cu caracter personal furnizate catre DIGITAL IQ AGENCY SRL pot fi transferate in afara Romaniei, dar doar catre state din Uniunea Europeana.

VII. Drepturile de care beneficiati
In conditiile prevazute de legislatia in materia prelucrarii datelor cu caracter personal, in calitate de persoane vizate, beneficiati de urmatoarele drepturi:

dreptul la informare, respectiv dreptul de a primi detalii privind activitatile de prelucrare efectuate de catre DIGITAL IQ AGENCY SRL, conform celor descrise in prezentul document;
dreptul de acces la date, respectiv dreptul de a obtine confirmarea din partea DIGITAL IQ AGENCY SRL cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, precum si detalii privind activitatile de prelucrare precum modalitatea in care sunt prelucrate datele, scopul in care se face prelucrarea, destinatarii sau categoriile de destinatari ai datelor, etc;
dreptul la rectificare, respectiv dreptul de a obtine corectarea, fara intarzieri justificate, de catre DIGITAL IQ AGENCY SRL a datelor cu caracter personal inexacte/ nejustificate, precum si completarea datelor incomplete; Rectificarea/ completarea va fi comunicata fiecarui destinatar la care au fost transmise datele, cu exceptia cazului in care acest lucru se dovedeste imposibil sau presupune eforturi disproportionate.
dreptul la stergerea datelor, fara intarzieri nejustificate, („dreptul de a fi uitat”), in cazul in care se aplica unul dintre urmatoarele motive:
acestea nu mai sunt necesare pentru indeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate;
in cazul in care este retras consimtamantul si nu exista niciun alt temei juridic pentru prelucrare;
in cazul in care persoana vizata se opune prelucrarii si nu exista motive legitime care sa prevaleze;
in cazul in care datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal;
in cazul in care datele cu caracter personal trebuie sterse pentru respectarea unei obligatii legale;
datele cu caracter personal au fost colectate in legatura cu oferirea de servicii ale societatii informationale conform dreptului Uniunii sau al dreptului intern sub incidenta caruia se afla operatorul.
Este posibil ca, in urma solicitarii de stergere a datelor, DIGITAL IQ AGENCY SRL sa anonimizeze aceste date (lipsindu-le astfel de caracterul personal) si sa continue in aceste conditii prelucrarea pentru scopuri statistice;
dreptul la restrictionarea prelucrarii in masura in care:
persoana contesta exactitatea datelor, pe o perioada care ne permite verificarea corectitudinii datelor;
prelucrarea este ilegala, iar persoana vizata se opune stergerii datelor cu caracter personal, solicitand in schimb restrictionarea utilizarii lor;
operatorul nu mai are nevoie de datele cu caracter personal in scopul prelucrarii, dar persoana vizata i le solicita pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta; sau
persoana vizata s-a opus prelucrarii (altele decat cele de marketing direct), pentru intervalul de timp in care se verifica daca drepturile legitime ale operatorului prevaleaza asupra celor ale persoanei vizate.
dreptul la portabilitatea datelor, respectiv (i) dreptul de a primi datele cu caracter personal intr-o modalitate structurata, folosita in mod obisnuit si intr-un format usor de citit, precum si (ii) dreptul ca aceste date sa fie transmise de catre DIGITAL IQ AGENCY SRL catre alt operator de date, in masura in care sunt indeplinite conditiile prevazute de lege;
dreptul la opozitie – in ceea ce priveste activitatile de prelucrare se poate exercita prin transmiterea unei solicitari conform celor indicate mai jos;
in orice moment, din motive legate de situatia particulara in care se afla persoana vizata, ca datele care o vizeaza sa fie prelucrate in temeiul interesului legitim al DIGITAL IQ AGENCY SRL sau in temeiul interesului public, cu exceptia cazurilor in care DIGITAL IQ AGENCY SRL poate demonstra ca are motive legitime si imperioase care justifica prelucarea si care prevaleaza asupra intereselor, drepturilor si libertatilor persoanelor vizate sau ca scopul este constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta;
in orice moment, in mod gratuit si fara nicio justificare, ca datele care o vizeaza sa fie prelucrate in scop de marketing direct.
dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale automate, respectiv dreptul de a nu fi subiectul unei decizii luate numai pe baza unor activitati de prelucrare automate, inclusiv crearea de profiluri, care produce efecte juridice care privesc persoana vizata sau o afecteaza in mod similar intr-o masura semnificativa;
dreptul de a va adresa Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal sau instantelor competente, in masura in care considerati necesar.
Pentru orice intrebari suplimentare cu privire la modul in care datele cu caracter personal sunt prelucrate si pentru a va exercita drepturile mentionate mai sus, va rugam sa va adresati la adresa de email: office@zenuk.ro
Aceasta pagina de internet foloseste fisiere de tip cookie. Pentru mai multe informatii cu privire la modul in care se folosesc aceste fisiere, va rugam sa accesati – Politica cookie.


Politica cookies
Site-ul zenuk.ro, utilizeaza cookie-uri pentru a usura utilizarea site-ului web si pentru a va oferi un continut cu o mai mare relevanta pentru dvs.. Aceste cookie-uri sunt utilizate si pentru date statistice, despre modul in care este utilizat site-ul noastru, fara a inregistra date personale.

In ceea ce numim “web 2.0”, “cookie”-urile joaca un rol important in facilitarea accesului si livrarii multiplelor servicii de care utilizatorul se bucura pe internet, cum ar fi:

Personalizarea anumitor setari precum: limba in care este vizualizat un site, moneda in care se exprima anumite preturi sau tarife, pastrarea optiunilor pentru diverse produse (masuri, alte detalii etc) in cosul de cumparaturi (si memorarea acestor optiuni) – generandu-se astfel flexibilitatea “cosului de cumparaturi” (accesarea preferintelor vechi prin accesarea butonului ‘’inainte’’ si “inapoi’’)
Cookie-urile ofera detinatorilor de site-uri un feedback valoros asupra modului cum sunt utilizate site-urile lor de catre utilizatori, astfel incat sa le poata face si mai eficiente si mai accesibile pentru utilizatori.
Permit aplicatiilor multimedia sau de alt tip de pe alte site-uri sa fie incluse intr-un anumit site pentru a crea o experienta de navigare mai valoroasa, mai utila si mai placuta;
Acest ghid este conceput pentru a explica, intr-un mod cat mai clar posibil, ce sunt cookie-urile; care este scopul celor utilizate pe un site web si care sunt optiunile de care dispuneti pentru a le controla sau a le sterge - daca decideti ca doriti acest lucru.

Ce este un cookie?

Aproape fiecare site web utilizeaza tehnologia cookie-urilor. Un cookie este un fisier de mici dimensiuni care salveaza setarile pentru Internet. Acesta este descarcat prin intermediul unui browser in timpul primei vizite pe un site web. Atunci cand reveniti pe site-ul respectiv utilizand acelasi dispozitiv, browserul poate verifica daca exista un cookie aferent acestuia (care sa contina numele site-ului) si utilizeaza datele continute de cookie pentru a le trimite site-ului. Acest lucru permite site-urilor sa recunoasca faptul ca browserul respectiv nu este la prima vizita si, in unele cazuri, variaza continutul afisat pentru a reflecta acest aspect.

Beneficiile cookie-urilor

Unele cookie-uri sunt extrem de utile, deoarece pot face ca experienta sa fie mai placuta pentru utilizator atunci cand acesta revine pe un site web pe care l-a vizitat de mai multe ori inainte. Cu conditia sa utilizati acelasi dispozitiv si acelasi browser ca mai inainte, acestea pot, de exemplu, sa isi aminteasca preferintele dvs., sa ne ajute sa stim cum utilizati site-ul nostru si sa ofere continutului prezentat mai multa relevanta pentru interesele si nevoile dvs. Niciunul dintre cookie-urile utilizate pe site-urile noastre web nu colecteaza informatii care sa va identifice personal.

Pentru a controla cookie-urile, majoritatea browserelor va permit sa acceptati sau sa respingeti toate cookie-urile. De asemenea, este usor sa stergeti cookie-uri care sunt deja salvate pe dispozitivul dvs. de catre un browser.

Procesele de controlare si stergere a cookie-urilor variaza in functie de browserul utilizat. Pentru a afla care este procedura pentru un anumit browser, puteti utiliza functia Ajutor din cadrul acestuia sau puteti vizita http://www.allaboutcookies.org/ unde se regasesc explicatii, pas cu pas, despre cookie-uri si cum se pot controla si sterge cookie-urile in majoritatea browserelor.